2022 Europa

20 Dec.

Detta årets resa kunde väl egentligen inte sluta på något annat vis! Vi flyger hem till Sverige från Malaga för att fira Jul & Nyår med familj och vänner. Beräknad återkomst till Spanien är 8 jan nästa år.

26 Nov. Paradise Beach, Torrox Costa.

Efter lite letande så hittade vi äntligen en ställplats som kunde erbjuda oss en plats över natten, sammanlagt blev det nog 20 nätter. Här fick vi en fantastisk kontakt med värdparet direkt. När jag ringde och frågade om det fanns plats så frågade Valentina i nästa andetag om vi ville vara med på den paelafest som de skulle bjuda på under kvällen. Givetvis svarade jag ja, och vilken fest det blev. Detta kommer att bli vår bas i detta området framigenom den saken är klar!     

24 Nov. Tropic 

En tillfällighet gjorde att vi tog in på denna ställplats. I början när jag körde fram till incheckningen så tänkte jag rent spontant att: Härinne finns det ingen som har någon koll alls.
Så fel jag hade killen som jobbar där har full koll!
Stället rekommenderas absolut! Enkelt men funktionellt& Prisvärt.

22 Nov. Camping Mar Azul.
För  en gångs skull tar vi in på en ACSI camping, man måste ju testa när man har det.
Det var i det stora hela en positiv upplevelse, en välordnad och välskött camping nära en fantastisk sandstrand. Däremot så gillar jag inte att där fanns för mycket gröna träd, det var svårt att hitta en solig plats.
19 Nov. Cabo de Gata.
Detta är litegrand av en favorit i repris, det är tredje gången vi är här och vi lär komma tillbaka.
Det är gratis att stå här och det är nära till det man behöver. här finns restauranger, livsmedelsaffärer & marknad med bl.a. färsk frukt och grönt samt bröd. Även om det är en ”vildcamping” så ställer folk sig på ett bra sätt och visar hänsyn!
18 Nov. Nijar.
17 Nov. Vera-Costa.
16 Nov. IKEA Murcia.
15 Nov. Castalla.
14 Nov. Valencia-El Palmar.
8 Nov. Camping Vizmar Peniscola.
7 Nov. Torredembarra.
6 Nov. Port Gruissan.
5 Nov. Port Bellegarde.
3 Nov. någonstans i Frankrike.

Någonstans i Frankrike blir vi tvungna att tanka. Frankrike befinner sig givetvis i en transportarbetarstrejk nu när vi skall passera på vår resa mot Spanien. Det betyder att bensinstationerna inte får fyllt sina tankar, framförallt dieseltankarna därför är många stationer helt enkelt stängda eller så hänger en röd lapp på dieselpumparna! Till slut så hittar vi en station vid ett köpcentra som är öppen. Restriktioner fanns förstås, man fick bara tanka upp till 40 Euro!

3 Nov. Eguisheim.
2 Nov. Lorsch.
1 Nov. Bockenem
31 Okt. Flensburg.
30 Okt. Ängelholm.
26 Okt. Ullared.
Nystart! Nu är vårt hus sålt, och vi flyttar in i husbilen Adrian!

Vi har ju i många år planerat att sälja hus och hem för att bli husbils- nomader. I våras så bestämde vi oss och nu är vi i mål. Vår första resa blir söderut mot Spanien och värmen. I husbilen finns i princip allting vi äger, föutom det som ligger i ett hyrt förråd på c:a 10 kvm. Vi räknar med att komma tillbaka till Sverige i april/maj 2023 plus en snabbvisit över jul & nyår.